Hahmot

Koulukaverukset Viki, Mimi ja Emmi käyvät koulua samalla luokalla ikätovereidensa kanssa. Rasavilliä Vikiä kiinnostavat nopeat avaruusalukset ja muut poikien jutut. Höpsö Mimi on hulluna rusetteihin. Emmi, kuninkaan nuorin tytär, on ehkä joukon viisain, mutta samalla myös nenäkkäin. Ystävyys yhdistää kaveruksia, jotka ratkaisevat toinen toistaan kimurantimpia arvoituksia ja ovat aina toistensa tukena.

hahmot_adi.png

Viki

Viki on innokas koirapoika, joka käy koulua ja ajautuu monenmoisiin seikkailuihin. Osaisipa Viki olla hovissa vieraillessaan hyvätapainen! Viki joka tapauksessa keksii Hämykit. Uteliaana, innokkaana ja villinä seikkailijana Viki on aina siellä, missä tapahtuu. Viki saattaa olla hieman itsepäinen, mutta hänellä on sydän paikallaan ja hän on aina valmis auttamaan ja pitämään hauskaa kavereidensa kanssa. Vaikka hän onkin  vasta kouluikäinen, on hän hyvin rohkea ja rakastaa arvoitusten ratkaisemista. Niihin hän tarvitsee usein parhaan ystävänsä, prinsessa Emmin apua. Vikin perheeseen kuuluvat isä, äiti sekä isoveli Roni.

hahmot_prinsessa.png

Sissi

Emmin isosisko Sissi on Bonecityn prinsessa ja hallitsijan vanhempi tytär. Sissi viihtyy meikkipöytänsä ääressä itseään laittaen ja oikein nauttii ihailtuna olosta sekä siitä, kun saa kukkia kosijoiltaan. Joskus Sissin hyväntahtoisuus kosijoita kohtaan kääntyy tätä vastaan - upealla avaruusaluksella kruisaillut hattupäinen koira nappasikin hänet mukaansa! Onneksi Sissillä on rohkea pikkusisko ja tällä reippaita kavereita, jotka pelastavat hauvaprinsessan.

hahmot_kuningatar.png

Kaktuskissat

Kaktuskissat ovat kotoisin naapuriplaneetalta, joka on kuiva ja aavikkomainen. Tästä johtuen Kaktuskissat haluavat pitää hyvät välit Dibitassuihin - ovathan Dibitassuplaneetan meret täynnä kalaa, joita katti jos toinenkin söisi mielellään. Kaktuskissat tuovat Dibitassuille kultaisen kaktuspatsaan osoituksena planeettojen välisestä ystävyydestä. Pian kuitenkin huomataan, että tässä patsaassa on jotain hyvin epäilyttävää.

 

hahmot_taikuri.png

Vekku Temppula

Vekku Temppula on taikuri ja sirkustirehtööri, joka työskentelee planeettojen välillä kiertävässä sirkuksessa. Vekku Temppula osaa monia uskomattomia taikatemppuja ja monet ihailevat häntä. Temppula kuitenkin käyttäytyy epävarmasti ja tuntuu, kuin hän salaisi jotain

hahmot_emmi.png

Emmi

Suurista vihreistä silmälaseistaan tuttu Emmi on Vikin luokkakaveri sekä prinsessa Sissin pikkusisko. Luonteeltaan hän on viisas ja tunteellinen, eikä halua että muut kohtelevat häntä kuninkaallisena.

Emmi saattaa olla pieni, mutta pippurinen hän on ja tassut täynnä tahtoa. Yhdessä parhaan ystävänsä Vikin kanssa Emmi ratkaisee kaikki eteen tulevat pulmat; ei ole pähkinää, joka olisi liian iso purtavaksi tälle kaksikolle! Emmi on hyvin herkkä ja tunteellinen - viisaudesta puhumattakaan.

hahmot_roni.png

Roni

Vikin isoveli Roni opiskelee viemäritarkastajaksi. Roni on veljeään paljon herkkämielisempi. Hän on korviaan myöten rakastunut prinsessa Sissiin ja on täyttänyt pöytälaatikkonsa kirjoittamillaan rakkausrunoilla.

hahmot_shadows.png

Hämykit

Hämykit ovat salaperäisiä tummia hahmoja, joiden todellinen luonne alkaa paljastua vasta ensimmäisen kauden loppupuolella.

hahmot_badguy.png

Hattukoira

Prinsessa Sissiä kosimaan tullut, avaruusaluksella lentänyt Hattukoira on ovela ja viisas. Hän omaa merirosvomaisen taustan ja on monien epäilyjen mukaan pahis. Todellisuudessa hän on kuitenkin hyvin sydämellinen ja vain kovin ihastunut prinsessa Sissiin.

hahmot_mimi.png

Mimi

Mimi on positiivisen asenteen omaava hassu tyttö, joka on opettajan tytär ja käy koulua samalla luokalla Vikin ja Emmin kanssa. Pilkullisista ruseteistaan ja pirteästä hymystään tunnettu Mimi on suloinen hauva, mutta söpöyden lisäksi hän on myös tarmokas, päättäväinen ja jopa määräilevä, eikä ihan helposti anna periksi. Mimi pitää kovasti Vikistä. Siksi häntä välillä harmittaakin Vikin kaveeraaminen Emmin kanssa.

hahmot_kuningas.png

Kuningas

Kuningas on Emmin ja Sissin isä. Yhdessä vaimonsa kuningattaren kanssa he hallitsevat Dibitassuplaneettaa. Luonteeltaan kuningas on oikeudenmukainen sekä hyvin jalosydäminen ja tekee parhaansa pitääkseen planeetan asukkaat turvassa.

hahmot_kuusudet.jpg

Kuusudet

Kuten Kaktuskissatkin, myös Kuusudet ovat Dibitassujen naapureita. Kuususiplaneetta on Dibitassuplaneettaa selvästi pienempi ja karumpi. Dibitassuilla on ennakkoluuloja Kuususia kohtaan ja planeettojen välillä ei ole juurikaan hyväksyntää - vaikka Dibitassujen sekä Kuususien lajit ovat sukua toisilleen. Mutta muuttuuko Dibitassujen suhtautuminen Kuususia kohtaan, kun selviää, että kaikkien rakastama yhtye Rainbow onkin kolmen Kuusuden muodostama?